SC PROCOM PROIECT SRL
Servicii de consultanta si proiectare instalatii
Tel-Fax: 021 - 413 01 84
Mobil: 0745 464 041 procom@instalatiiproiectare.ro

RECEPTIA si CARTEA TEHNICA

RECEPTIA

In maximum doua saptamani de la data terminarii lucrarilor de catre constructor, trebuie sa efectuati receptia preliminara si sa incheiati procesul verbal la incheierea lucrarilor, in prezenta unei comisii formate din beneficiar (dvs.) si un reprezentant al administratiei locale la care invitati arhitectul, inginerii proiectanti ai instalatiilor si seful de santier din partea constructorului, care isi vor pune semnatura pe el.

Procesul verbal trebuie sa conchida observatiile cu privire la neconformitatile si remedierile pe care trebuie sa le mai execute constructorul. Din acest moment incepe perioada de garantie a lucrarilor, timp in care toate remedierile se vor executa pe cheltuiala constructorului.

Beneficiati de garantia lucrarii, numai daca ati lucrat cu o firma autorizata, in mod legal, pe baza unui contract. In cazul in care ati angajat o echipa la negru, riscati sa pierdeti aceasta garantie, mai ales daca ati facut in totalitate plata lucrarilor.

La expirarea perioadei de garantie, prevazuta in contractul incheiat cu executantul lucrarii, trebuie convocata din nou comisia cu aceeasi componenta precizata si sa incheiati un proces verbal de receptie finala prin care se certifica indeplinirea de catre executant a prevederilor din contract. Din acest moment a expirat perioada de garantie si toate remedierile care nu au fost facute, vor fi executate de catre beneficiar pe cheltuiala proprie.

CARTEA TEHNICA

Cartea tehnica reprezinta totalitatea documentelor incepand cu proiectarea, executia, receptia finala, comportarea in exploatare si lucrarile de intretinere pe toata durata existentei cladirii, pana la demolare. In cazul instrainarii ea se preda noului proprietar odata cu cladirea. Cartea tehnica pentru o constructie cu pana la doua nivele, va contine: autorizatia de construire, procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor, procesul verbal de receptie finala.

Daca imobilul are mai mult de doua nivele, cartea tehnica devine obligatorie si ea trebuie sa cuprinda:

Vizitand linkurile de mai jos puteti afla informatii utile cu privire la:

Home | Despre noi | Servicii Proiecte | Portofoliu | Contact | ©2008 www.instalatiiproiectare.ro | design George Ursachi